Antet
Atelierul de Reparații Grup222 = maphilight+tooltip
 
Home   ||   Epigrame   |   Caricaturi   |   Felicitări   |   Pentru suflet   ||   Căutare
Epigrama zilei

  Ce citim !?
EDITORIAL
LOCAL
ECONOMIE
POLITICA
ADMINISTRATIV
SOCIAL
SANATATE
CULTURA
INVATAMANT
SPORT
EVENIMENT
ANUNTURI


  Curs valutar
EUR: 4,5341
USD: 4,0307
AUX: 166,4572
Valabil la data: 20-06-2016
Sursa: bnr.ro

  Loto
Loto 6/49 (09-02-2014)
1
9
17
20
22
49
Noroc (09-02-2014)
2
2
5
7
3
5
7
Sursa: loto49.ro

  RSS

  Sondaj
Ce parere aveti despe site ?
Foarte rea
Rea
Buna
Foarte buna
[ Rezultate ]
ALTE STIRI de AZI
Piese de schimb pentru MAȘINI de SPĂLAT RUFE
   Local

   SC ECO SA nu se dezminte


   Data: 12.06.2013 Autor: Constantin IONESCU
   SC ECO SA nu se dezminte

   Al treilea an consecutiv, pe profit!

   Concluzia reiese din raportul privind exerciţiul financiar pe anul 2012, cu precizarea că la SC ECO SA, acţionar majoritar este Consiliul Local Municipal Brăila.
   Cronologic, lucrurile au evoluat astfel: * 31 dec. 2007: -320.103 lei * 31 dec. 2008: -964.490 lei (!) * 31 iulie 2009: -880.481 lei. La această dată s-a schimbat managerul societăţii, George Dragu fiind înlocuit cu dl. ec. sing. Alexandru Micu. Şi care, prin modul său hotărât/profesionist de a scoate societatea din mlaştina în care s-a afundat (o situaţie de-a dreptul dramatică, soldată şi cu pierderea staţiei Raiser şi a fostei cariere de piatră, cu toate dotările necesare), s-a trecut la treabă. Cu rezultate evidente: * scăderea pierderilor (de la -880.421 lei la la -620.328 lei), iar pe 31 dec. 2010 deja s-a înregistrat primul profit: plus 153.330 lei (!) * la 31 dec. 2011, exerciţiul financiar se încheia cu un profit de plus 691.657 lei (!), iar la 31 dec. 2012, profitul a fost de plus 120.163 lei.
   Scăderea faţă de 2011 se datorează investirii (din surse proprii) a circa 1 milion lei (10 miliarde lei vechi) pentru deschiderea carierei de granit din munţii Măcinului; prin punerea în funcţiune a unei staţii de concasare/sortare.

   Salubrizarea: o evoluţie foarte bună!

   După cum ne-a declarat dl. ec. sing. Alexandru Micu (managerul SC ECO SA), în prezent de activitatea de salubrizare beneficiază circa 24.328 de persoane cu domiciliul la casă, pe baza a 10.077 contracte încheiate. Salubrizarea menajeră este desfăşurată şi pentru 179 de Asociaţii de Proprietari (cu un număr de 24.350 persoane).
   În acelaşi timp, sub contract se află şi peste 860 agenţi economici. Au fost depuse eforturi susţinute pentru a se ajunge aici, la realizări de nesperat acum 6 ani.
   Să reamintim doar înnoirea totală a zestrei tehnice; o altă organizare a muncii; întărirea disciplinei, incluisv a celei contractuale; reducerea drastică a pierderilor; diversificarea gamei de prestări servicii; discuţiile cu oamenii din casă în casă; recuperarea datoriilor devenite istorice, etc.
   Şi totuşi, mai sunt probleme de rezolvat: * 4000 de persoane din sectorul arendat refuză să încheie contracte de salubrizare, cu toate că în perioada 2009-2012 s-au încheiat 6000 de asemenea contracte (persoane fizice, locuind la case). Sau: de la circa 18.450 persoane cu contract (la 31 dec. 2008), s-a ajuns la 24.326 persoane (la 31 dec. 2012) * utilizatorii, persoane fizice la case, refuză achitarea tarifului lunar de 6,7 lei/persoană. Însă, cu toate acestea, prin măsurile diverse întreprinse, s-a ajuns la o încasare a facturilor în proporţie de 98% * incorect este şi faptul că unii băileni şi-au făcut un prost obicei din a nu plăti (din diferite “motive”) salubrizarea, de la aceştia fiind de încasat 1600 lei. Şi culmea: rău-platnicii beneficiază în continuare de aceleaşi servicii ca şi cei corecţi; cu plăţile la zi. Ceea ce nu este drept şi echitabil.
   În legătură cu încasarea taxelor de salubritate, conducerea SC ECO îşi face un titlu de mândrie din faptul că a fost apreciată pozitiv de către Curtea de Conturi, pentru calcularea penalităţilor de întârziere, la nivelul prevăzut de Codul de Procedură Fiscală. Ceea ce a condus la un lucru bun: conştientizarea de către mulţi cetăţeni a importanţei achitării la timp a unui serviciu prestat la timp şi de calitate.
   Revenind la Asociaţiile de Proprietari, dl. ec. sing. Alexandru Micu (managerul SC ECO Brăila), subliniază că “o problemă gravă este că o parte dintre preşedinţii şi administratorii acestora nu înţeleg să achite la timp contravaloarea serviciilor prestate de către noi. Astfel, din cele 176 AP, circa 120 sunt cu plata la zi, iar diferenţa (56 AP) înregistrează restanţe de 7 milioane lei (7 miliarde lei vechi!) la plata gunoiului”.
   Faţă de asemenea situaţii/atitudini, printre măsurile luate se numără constituirea de comisii la nivelul SC ECO, în colaborare cu Poliţia Locală şi SUPAGL, iar în prezent societatea negociază cu firme specializate posibilitatea recuperării creanţelor istorice.

   Veşnica poveste a colectării selective...

   Prin contract, SC ECO a achiziţionat de la SC ECOROM Ambalaje Bucureşti un număr de 111 recipienţi, amplasaţi în 56 puncte. Din păcate însă, brăilenii nu procedează la colectarea selectivă a deşeurilor, iar SC ECO depune eforturi şi face cheltuieli suplimentare pentru recuperarea a ceea ce se mai poate, din mizeria şi gunoaiele, deşeurile inerte, etc. aruncate în “clopotele” din plastic. Ăştia suntem...

   Cariera de la Măcin...

   Înainte de a trece la ce se întâmplă în cariera de piatră din granit din munţii Măcinului, facem precizarea că sumele rămase de încasat, pentru salubrizare, de la brăileni au ajuns la 1.600.000 lei (16 miliarde lei vechi). Cât priveşte cariera “Izvoarele Derea Anton Suluk” din Măcin, aceasta este de o excepţională importanţă pentru activitatea şi rentabilitatea SC ECO SA Brăila. Care, pe 26 iulie 2012 a pus în funcţiune respectiva carieră. Începutul nu a fost deloc uşor: s-a pornit practic de la “0”, ajungându-se ca acum să se extragă, prelucreze şi livreze (la comandă) 10 sorturi de piatră din granit concasată. Cu dimensiuni cuprinse între 0 şi 40, 63, 120 mm (respectiv: 0-63; 25-40; 25-63; 25-120; 40-63; 40-120 şi 63-120 milimetri). La obţinerea acestor sorturi se utilizează site de 25, 40 şi 63 milimetri.
   După cum ne-a declarat dl. ec. sing. Alexandru Micu (managerul societăţii), în anul 2012, la cariera IDAS Măcin s-au realizat investiţii de circa 1 miliard de lei, pentru: * achiziţionarea în leasing a staţiei de concasare/sortare şi a unui generator electric * achiziţionarea din venituri proprii a concasorului C9060 * lucrări de amenajare a staţiei CIS şi a drumurilor de acces * realizarea unei platforme pentru parcarea utilajelor şi autovehiculelor * executarea unei rampe de buncăr şi a instalaţiei de apă pentru umectarea pietrei.
   Managerul SC ECO subliniază că “toate aceste lucrări s-au efectuat în baza proiectului tehnic şi a reglementărilor legale în domeniu (acord de mediu, proiect preliminar aprobat de ANRM). Iar îmbucurător este fatul că în luna martie 2013, SC ECO a obţinut şi autorizaţia de mediu pentru cariera IDAS Măcin”.

   Contracte şi livrări “în serie”...

   În perioada august-decembrie 2012, a fost livrată cantitatea de 17.617 tone de piatră, din care, pe sorturi: 0-63 mm (3035,39 to); 63-120 mm (803,56 to); piatră brută (426 to) - rezultând venituri de peste 80.000 lei. Vorbind de contracte, acum se negociază cu SC Mayer Tulcea (fosta “Marmura” Tulcea), livrarea către această firmă a blocurilor masive de granit brut, cu o greutate de peste 30 to/bucata. În 2012, cele 300 de tone de blocuri provenite din cariera IDAS Măcin au fost debitate de SC Mayer sub forma unor plăci de 1-2 metri lăţime şi cu grosimea de 5 cm; pentru a fi exportate! Şi nu întâmplător: analizele de laborator au relevat calitatea foarte bună a granitului de la SC ECO, acesta înlocuindu-l pe cel din import. Da, ideal ar fi ca şi firma brăileană să poată obţine astfel de dale pentru export. Aceasta depinde însă de posibilităţile financiare, iar până una alta, SC ECO “strânge bani” pentru procurarea unei maşini de debitat/executat borduri şi piatră cubică; cum este cea de la catedrala din Brăila.
   Şi pentru că la SC ECO se pune mare preţ şi pe valorificarea timpului şi a resurselor locale, la carieră împrejmuirea perimetrală s-a realizat din gabioane, iar de curând a început alegerea de piatră (din carieră) pentru fântânile ornamentale. Însă, surprizele nu se opresc aici.
   Noutatea anului pentru cariera de piatră din granit “Izvorul Derea Anton Suluk” din munţii Măcinului şi aparţinând SC ECO SA Brăila (manager, dl. ec. sing. Alexandru Micu), o constituie procurarea în leasing (de la SC Scalet Ploieşti) a unui cântar electronic de 60 de tone, relocabil. A fost pus în funcţiune pe 17 mai 2013, perioada de leasing fiind de 5 ani, iar suma plătită de 100.000 lei. Investitiţia se justifică datorită cantităţilor foarte mari de piatră vehiculată şi transportată cu autocamioanele, inclusiv pentru încărcarea în barje. Iată cum electronica şi calculatoarele pătrund în creierii munţilor, pentru ca această carieră să fie în continuare bogăţia şi sursa de dezvoltare a SC ECO. Tot în acest an a fost montată şi a doua treaptă de concasare, iar pentru diversificarea producţiei, societatea deja vine cu alte oferte: borduri, piatră cubică, pavele şi piatră ornamentală (toate, din granit), deja formându-se echipe de muncitori localnici specializaţi în cioplitul pietrei (de ce nu şi în executarea pavajelor pe străzi...). Iar hotărâtor pentru evoluţia ascendentă a societăţii, este faptul că profitul reinvestit în carieră se întoarce de “n” ori mai mare către vistieria societăţii. Fără a se opri achiziţionarea, pe viitor, de alte utilaje: de exemplu, instalaţii de desprăfuit, spălare, etc.
   Pentru toate aceste reuşite şi realizarea proiectelor de viitor, dl. manager Alexandru Micu a ţinut “să mulţumească celor ce i-au fost alături în demersurile făcute: dlor Gheorghe Bunea Stancu (preşedintele Consilului Judeţean), Aurel Gabriel Simionescu (primarul Brăilei), Marian Dragomir (deputat PSD); d-nei Doiniţa Ciocan (viceprimar al Brăila); membrilor Comisiei de Cenzori, Consilului de Administraţie, reprezentanţilor statului în AGA, iar nu în ultimul rând salariaţilor societăţii; cu care am reuşit, la bine şi la greu, să aducem SC ECO de la pierderi de miliarde, pe profit”.

   Şi totuşi, podul de la Brăila...

   La ideea şi necesitatea sectorizării Brăilei în aşa fel încât un operator de salubritate să presteze în aria sa de competenţă toate serviciile specifice, se adaugă şi speranţa/necesitatea ca odată demarate lucrările la mult aşteptatul pod peste Dunăre, SC ECO să fie în măsură (dotată/sprijinită) pentru a deveni principalul furnizor de piatră pentru acest obiectiv.

   Comentarii
   Datornici falsi?
   19:06:2015 14:46:29    Autor: Davidovici
   Comentariu:
   Aceasta firma ,plina de succes ECO isi fundamenteaza ,,succesul" pe tararea in instante a unor oameni nevinovati Ati stabilit la Asociatia de Proprietare 145 un prejudiciu de 400 milioane lei vechi apoi ati pus sa se inchida conturile,pana la recuperarea sumei, unor proprietari de apartamente care nu au avut ,toata viata lor ,un leu datorie catre dvs..Judecarea acestui caz s-a facut pe baza unui fals sub semnatura privata si pe baza inducerii in eroare a instantelor de judecata.Daca din asociatia 145 fac parte 400 de proprietari dvs de ce ati nominalizat numai doua scari de bloc de la unul dintre blocuri?(Bl 19!) ca sa nu mai avem solutii de viata? Unii dintre noi ,cu pensia noastra suntem unici sustinatori de familie ,de ce sa fie condamnati la moarte prin infometare oamenii care nu au nici-un leut datorie fata de dvs?...Cred ca ceea ce faceti, nu este numai imoral dar si ilegal ..A baga mana in buzunarul ciuva care nu-ti datoreaza nici -un leut,a-i bulversa viata punadu-l in pericol de a muri de foame ,NEVINOVAT FIIND,VA intreb: cum veti repara dvs aceste prejudicii?Ca nu vom avea bani de avocati si probabil nemancati fiind nu vom avea nici puterea sa ne taram pana la tribunale Drept care vom alerta ,acum cat mai avem canale de comnicare TOT CE POATE FI ALERTAT IN TARA ASTA SI CHIAR SI IN EUROPA..Sa vada toti cum va bateti joc de oameni ca sa aveti succesuri
   Replică
   Felicitari
   13:06:2013 03:13:49    Autor: raluca
   Comentariu:
   D-l director vreau sa va felicit pentru ce ati realizat ,dar nu asa pot spune despre salubrizare aici mai aveti de lucrat cred ca mai mult in oras tot nu se ridica acest gunoi la timp o sa ziceti ca mai sunt si alti operatori dar fiecare sa-si faca curat in sectorul lui si faceti acest oras sa fie curat
   Replică
   DIN ACEEAȘI CATEGORIE
   Granitul de Măcin a luat faţa granitului din China
   Granitul de Măcin a luat faţa granitului din China
   Directorul de la SC ECO, Alexandru Micu a reuşit să-i atragă atenţia primarului Brăilei vorbindu-i ....
   Luptătorii SAS la antrenamente de perfecţionare
   Luptătorii SAS la antrenamente de perfecţionare
   Luptătorii SAS au efectuat operaţiuni speciale în clădiri şi exerciţii tactice, concursuri tematice de patrule, ....
   Viitura la Brăila vine pe 25 iunie
   Viitura la Brăila vine pe 25 iunie
   Conform prognozelor, unda de viitură care face acum ravagii în Ungaria va ajunge pe sectorul ....
   Duşa: Restructurare DA! Nu de personal!
   Duşa: Restructurare DA! Nu de personal!
   * Ministrul Apărării impresionat de Flotila Fluvială * Ministrul Apărării Mircea Duşa s-a deplasat ....