Arcasu'

Noi scriem tot ce ai de spus!

Ce se doreste de fapt?

Ce s-ar mai putea spune după ce o simplă imagine a unui tablou care intitulează o pictură moartă doar ce a fost expus?! Nu se ştie exact ce se urmăreşte, mai ales că FMI a declarat public că el nu a oferit sugestii sau indicaţii preţioase, ci tot acest măcel social i se datorează lui Băsescu şi lui Boc, mai exact, Guvernului.

Surpriza foarte mare a fost legată şi de faptul că toate prevederile pe care noi acum le-am auzit pentru prima dată, fac deja obiectul unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, adică acel act normativ care imediat cum a fost acceptat de Guvern începe să producă efecte, iar până la dezbaterea acestuia în cele două Camere ale Parlamentului, deja “purceaua” este demult moartă în coteţ.

Revenind puţin la ce se urmăreşte de către cei doi reprezentanţi ai Puterii la vârf şi faptul că nu se înţelege nimic ajungem la ideea că odată diminuate salariile scade şi impozitul pe venit, adică, ce iei pe mere, dai pe pere. De exemplu, în cazul Brăilei, dacă se taie 25% din salarii, valoarea în lei este de circa 1,5 miliarde, iar impozitul calculat per total la aceste diferenţe ar conduce undeva la 2 miliarde de lei.

Interesant aspectul dacă Guvernul şi statul preferă să încaseze 1,5 miliarde şi să dea 2 miliarde, iar aceste calcule privesc doar aparatul Primăriei, fără să se mai pună la socoteală o mulţime de alţi bugetari din alte structuri, profesori, deconcentrate etc.
Chiar dacă s-ar aduce în discuţie veniturile de la pensionari, mergând pe cifrele prezentate până acum se preconizează ca sumele provenite din pensii să acopere, exact această pierdere. Or, în acest ritm, se ajunge la varianta mult visată de actuala conducere a ţării, şi anume majorarea de TVA şi impozite.

Ca să ieşim puţin din sfera cifrelor şi să revenim la societatea în care, încă trăim, adăugând faptul că subvenţiile nu vor mai fi acordate pentru căldură, atunci oamenii vor ajunge să achite, într-o lună de iarnă, probabil toată pensia pentru a nu li se tăia căldura şi celelalte utilităţi.

Oricum, vremurile se declară destul de sumbre, în contextul în care, deşi se tot aminteşte că ne-am fi învăţat ca salariile noastre să crească, acum când toate veniturile scad, preţurile vor creşte cu certitudine, şi după cum ne-au învăţat tot guvernanţii, vor arunca vina pe creşterea dolarului şi a monedei euro. Se ştie că este doar o găselniţă, dar, până când vom trăi în România?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *