Arcasu'

Noi scriem tot ce ai de spus!

De ce sunt unii… altfel?

În ultimile zile o serie de situaţii create în mod deliberat şi voit au reuşit să demonstreze că anumite personalităţi au impresia că sunt mai altfel decât alţii, când, de fapt sunt, de multe ori, mai mici decât alţii. Cert este că distracţia de acest fel cu certitudine va avea o limită în momentul în care unul sau alţii dintre “jmecherii” aceştia va da cu capul de sus, şi va intui că nu este tot timpul cum vrea el. Mai mult, mai există o situaţie şi anume cea de a le trage cineva preşul de sub picioare.

Oricum ar fi, întrucât oamenii se simt bine doar când sunt lăudaţi prin presă, ajungem în situaţia să ne gândim foarte serios să le aducem aminte, celor din categoria menţionată că foaia se poate schimba. Este simplu să fie prezentate o serie de replici pe holurile vreunei instituţii unde lucrează personalul în cauză dar mai degrabă, nu ar trebui lăsată la o parte existenţa propriilor idei în contextul în care există toate demersurile necesare pentru ca lucrurile să se deruleze cum trebuie.

Dar, întotdeauna, s-a remarcat în dreptul fiecăruia dintre noi, dar în special la alţii că există o anumită lipsă de responsabilitate, şi tind să arunce pisica în curtea vecinului.

Cert este că, în cele din urmă cu toţii au câte o bucăţică de vină, dar de aici şi până la modificări majore ale unui plan bine stabilit, se ajunge la varianta de a ne fura căciula unul – altuia, deşi era mult mai simplu de recunoscut momentul negativ şi problema se rezolva oricum.

O întrebare care, sigur îşi are rostul, este legată de “şeful ştie?”.

O parte da, dar cu certitudine nu le-a convenit când a fost nevoie să de-a cu subsemnatul despre propriile greşeli, şi atunci ne întrebăm noi? Cine a pierdut cel mai mult în acest moment? Cel care s-a răzbunat sau cel care a prezentat o anumită situaţie? Pentru că, este o vorbă românească deosebită şi se potriveşte perfect cu situaţia prezentată, şi anume “răzbunarea este arma prostului”.

Dar trăim în România, şi de data aceasta şi la Brăila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *